АКТИВНОСТИ

Наша школица на Купу Радивоја Кораћа

Написано admin

Полазници школице кошарке „Косовско Поморавље“ уживо су испратили две утакмице Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

Две утакмице Купа Радија Кораћа

Утакмицу Црвена звезда : ФМП, као и Партизан : Херцеговац, са трибина је гледало 70 деце из Косовског Поморавља. Већина њих први пут је била на утакмици, а за млађе је овај одлазак представљао и прву екскурзију.

Хвала на подршци!

Осим навијања, сликања са играчима и спортске атмосфере, Град Ниш се потрудио да обилазак Ћеле-куле, Медијане и Нишке тврђаве обележе нашу посету. Деца су за време боравка била бесплатно смештена у ученичком дому, на чему се такође захваљујемо Нишу као дивном домаћину.

Посебну захвалност упућујемо Кошаркашком савезу Србије који нам је омогућио бесплатне улазнице и Канцеларији за Косово и Метохију која је покрила трошкове превоза.

Зашто је школица „Косовско Поморавље“ важна за децу?

Веома је важно да деци Косова и Метохије омогућимо да буду укључена у културна, спортска и друга дешавања у земљи. Истовремено је неопходно, исто то, развијати у местима где живе, како би имали могућност да негују своја интересовања.

Узбуђење, радост и радозналост које смо, само током ова два дана, успели да видимо, препознајемо као знак да су им оваква дешавања потребна и да им из затворених енклава пружају увид у нека нова и лепа открића.

Зато вас позивамо – подржите нашу школицу! Учинимо да деци Косова и Метохији оно скромно, дечје, о чему сањају и шта воле не буде далеко и недостижно.

О аутору

admin

Оставите коментар