О ШКОЛИ

Школа кошарке Косовско Поморавље један је од најважнијих пројеката Хуманитарне организације Косовско Поморавље посвећен деци на Косову и Метохији.

Косовско Поморавље је крај где је српски народ у претходној деценији бележио позитиван природни прираштај. Нажалост, гетоизиране сеоске средине у овом делу Косова и Метохије нуде врло мало спортских и других садржаја за децу и младе. Због тога је велики број деце ускраћен да се кроз спорт развија, дружи и путује, а они посебно талентовани, о спортској каријери, често, само маштају. Проблем недостатка спортског и културног живота и могућност за препознавање талената још један је од разлога због чега многи родитељи у српским средина на Косову и Метохији не виде перспективу за своју децу.

Девојчице и дечаци узраста од првог до шестог разреда основне школе од 29. октобра имају могућност да бесплатно тренирају кошарку два пута недељно. Тренинзи су бесплатни и имају за циљ да окупе децу из села у околини како би кроз бављење спортом имали здрав психо-физички развој, прилику за дружење и путовања и откривање нових талената. Све тренинге полазници ће имати у сали ОШ Доситеј Обрадовић у Партешу, под вођством тренера Ивана Арсића.

Полазници су подељени у две групе старијег и млађег узраста. Преко 80 деце из Косовског Поморавља направило је прве кошаркашке кораке.