ДОНАТОРСКА ПЛАТФОРМА

ПОЗИВ ЗА СПОНЗОРЕ И ДОНАТОРЕ

Драги потенцијални спонзори и донатори,

Хуманитарна организација Косовско Поморавље представља вам нашу школу кошарке „Косовско Поморавље“ – једину у овом делу Косова и Метохије. Као хуманитарна организација посвећена потребама деце и младих, трудимо се да унапредимо спорт за децу на Косову и Метохији и да им пружимо прилику да негују спортски дух, здраво одрастање и развијају таленат за спорт.

Школа кошарке Косовско Поморавље тежи да деци ствара подстицајно окружење за развој интелектуалних способности, спортског духа и тимског рада. Кроз наше активности, желимо да подстакнемо љубав према кошарци и пружимо деци искуство бављења спортом и прилику за професионалну каријеру, што им је, због околности у којима живе, ускраћено.

У циљу даљег унапређења наших активности, тражимо спонзоре и донаторе који би нам помогли да остваримо наше амбиције и допринесемо бољем детињству наше деце. Ваша подршка омогућила би нам наставак рада, набавку потребне опреме, учешће на утакмицама, организацију кампова и осталих режијских потреба.

Ваше име или лого могли би се истицати на нашим промотивним материјалима, веб страници, друштвеним мрежама, те на самим догађајима које организујемо и посећујемо.

Придружите нам се у изградњи једине школе кошарке у Косовском Поморављу и подстицању развоја младих талената. Ваша подршка има потенцијал да промени животе и допринесе ширењу љубави према спорту.

За све додатне информације или договор око сарадње, слободно нас контактирајте.
Хвала вам на разматрању наше молбе, и надамо се успешној сарадњи.

С поштовањем,
Школа кошарке „Косовско Поморавље“

КЛУБ СПОНЗОРА И ДОНАТОРА

За физичка и правна лица

Школа кошарке спада у сталне пројекте, с обзиром на то да је време реализације неодређено. У даљем периоду потребна нам је подршка за њено одржавање и развој. Важно нам је да укажемо на то да су деца и нормално одрастање први на листи свих наших дугорочних приоритета.

Зато верујемо да ћете препознати значај овог пројекта и подржати га својим донацијама, а ми ћемо се потрудити да школа кошарке у Партешу буде тек прва коју смо отворили.

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА УГОВОРЕНИХ ДОНАЦИЈА

Све уговорене донације уплаћују се на жиро рачуна организације са назнаком наведеној у уговору.
Уплата донације се може извршити на месечном или годишњем нивоу. Рок за уплату биће дефинисан у уговору.
Детаљи о уплатама ће се дефинисати Уговором о спонзорству и донацији.

АКТИВНОСТИ

Планиране активности Школе кошарке за 2024. годину

• Бесплатна школа кошарке за сву децу од 7 до 13 година
• Учешће на турнирима и такмичењима при Кошаркашком савезу Србије
• Посета кошаркашким утакмицама
• Организација кошаркашког кампа

Тренинзи у нашој школи организују се два пута недељно. Деца су подељена у две групе: од првог до четвртог разреда и од петог до седмог разреда. Тренутни број полазника је 80. Предвиђено време тренирања је 10 месеци, изузев јул и август када је планирано организовање кампа и друге активности.

Сарадња са Мини Баскетом Србије омогућује нам учешће на њиховим манифестацијама у циљу постизања циљева школе а то је тежња за такмичењем и настојању за формирањем клуба и учешћа у лиги.

Од послератних дешавања, деца у Косовском Поморављу нису имала прилику да у свом окружењу посете кошаркашку утакмицу на било ком нивоу. Из тог разлога је неопходно повремено организовати одлазак на одређену утакмицу јер сматрамо да су такве ствари неопходне када је у питању професионални спорт.

Због специфичних проблема одрастања и образовања, приметили смо проблем социјализације код већине деце. Из тог и много других разлога, тежимо ка организовању кошаркашког кампа који би осим тренинга предвидео и друге активности које ће помоћи деци.

ЗАШТО ДА ДОНИРАТЕ ЗА ШКОЛУ КОШАРКЕ?

Косовско Поморавље је крај где је српски народ у претходној деценији бележио позитиван природни прираштај. Нажалост, гетоизиране сеоске средине у овом делу Косова и Метохије нуде врло мало спортских и других садржаја за децу и младе. Због тога је велики број деце ускраћен да се кроз спорт развија, дружи и путује, а они посебно талентовани, о спортској каријери, често, само маштају. Проблем недостатка спортског и културног живота и могућност за препознавање талената још један је од разлога због чега многи родитељи у српским средина на Косову и Метохији не виде перспективу за своју децу.

Са жељом да одговорно приступамо проблемима са којима се срећемо, током свог хуманитарног рада, циљ нам је да оживимо спорт за децу. Управо је школа кошарке начин да ту мисију започнемо и надамо се проширимо на друге спортове.

ДОНАЦИЈЕ